Trage Tocht Meijendel


De Trage Tocht Meijendel loopt door Kijfhoek en Bierlap deze onbekende gebieden zijn onderdeel van Meijendel (duingebied bij Wassenaar). Er lopen Gallowayrunderen en Koninkpaarden. Die hebben we jammergenoeg niet gezien.

Er staat vandaag veel wind maar het ziet er zonnig uit. Ik ga met een vriendin wandelen in de duingebieden Kijfhoek en Bierlap. Ik ben benieuwd hoe het is om in deze onbekendere gebieden van Meijendel te wandelen. Het eerste deel van de route loopt over smalle paadjes. We komen na een half uurtje lopen bij de ingang van Kijfhoek en Bierlap. De paden zijn gemarkeerd met groene paaltjes (dit is niet een wandelroute maar alleen een markering waar de paden lopen). 



Al snel komen we langs een mooi duinmeertje en besluiten daar onze lunchstop te houden. Wat een mooi uitzicht! Daarna komen we langs nog een paar duinmeertjes. Het is soms wel even zoeken welk paadje we moeten nemen maar uiteindelijk vinden we de route telkens weer (soms nadat we even zijn teruggelopen). 




We lopen over smalle zandpaadjes en moeten af en toe een duin op klimmen. Dit is best een pittige wandeling met al die klimmetjes. Halverwege de route lopen we over een grassige vlakte met meidoorns en lage grillige boompjes. Bijna aan het eind van onze wandeling door Kijfhoek en Bierlap, gaat er toch iets mis en weten we niet welke kant we op moeten lopen om bij de uitgang te komen. We lopen weer terug naar het punt waarvan we zeker weten dat we nog goed zaten. Best vermoeiend om weer door het mulle zand terug te lopen. Op dat moment loopt er een man voorbij en ik besluit de weg te vragen. Hij blijkt het gebied gelukkig goed te kennen en begeleidt ons naar de uitgang. Het laatste deel van deze avontuurlijke route loopt weer door Meijendel naar het bezoekerscentrum. Onze conclusie is dat Kijfhoek en Bierlap verborgen parels zijn!



Praktische informatie over deze wandeling:
Trage tocht Meijendel
https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-meijendel/17375/
Begin- en eindpunt: bezoekerscentrum De Tapuit. Voor deze wandeling is een dagkaart nodig. Verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum of online via: https://www.dunea.nl/duinen/dagkaarten
Afstand: 13km
Koffiestop🍰/lunchplek🍞: boerderij Meijendel.
Verwondermoment🌄: de duinmeertjes en de rust.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Trage tocht De Pan

Soest - Natuurpad Korte Duinen

Landgoed Beerschoten, Houdringe en het Panbos