Scheveningen light walk

Op zaterdag 14 december jl. heb ik samen met vrienden de Scheveningen light walk (www.scheveningenlightwalk.nl) gelopen (de derde editie). We hadden gekozen voor 12,5 km. Het bleef tot het laatste moment spannend of de light walk dit jaar wel door zou gaan. Vorig jaar ging het niet door vanwege de harde wind. Dit jaar moesten alleen een aantal acts worden geschrapt. De start voor de 12,5 km en 18 km was bij de Pier. 


We moesten wel eerst onze stempelkaart, routebeschrijving en goodiebag ophalen. De rij viel gelukkig mee. De pet met lichtje! die we ook kregen, bleek later in de duinen en het bos goed van pas te komen. Het duurde wel even voordat we echt konden starten. Op de boulevard naar de start stond een hele lange rij wandelaars te wachten om te kunnen starten. Na een kwartiertje konden we onder luid getrommel beginnen met onze wandeling. Veel wandelaars hadden lichtjes op hun kleding, rugzak of muts. Ik had al snel spijt dat ik geen lichtjes had en mijn verlichte vleugels niet had omgedaan. Voor volgend jaar heb ik in ieder geval genoeg inspiratie op gedaan.

De route ging eerst door de duinen en langs de Scheveningse gevangenis naar de Nieuwe Scheveningse bosjes. In het bos zag je haast niets, alleen bewegende lichtjes van de wandelaars. Dit maakte het bos erg feeƫriek. De wandeling liep door de kerk "Nieuwe Badkapel" waar een koor mooie liederen zong en je een mueslireep meekreeg voor onderweg. Altijd leuk om tijdens zo'n wandeling ergens binnen te kunnen kijken waar je anders niet zo snel komt en een goede plek om even op te warmen.

Via het Westbroekpark liepen we verder naar Madurodam. In het Westbroekpark was een verlichte dinosaurusvogel te zien. Met de muziek erbij was het een mooie act om even bij stil te staan. Vlak voor Madurodam kwamen we langs een mooi verlichte fontein. De wandeling ging door Madurodam dat ook verlicht was. Erg bijzonder om Nederland in het klein zo sprookjesachtig verlicht te zien.



Na Madurodam liepen we door het Van Stolkpark (chocomelk!) en de Scheveningse Bosjes richting het Statenkwartier. Daar was ook weer een bijzonder lichtkunstwerk te zien. Volgens mij waren het Scheveningse vrouwen in klederdracht. Erg mooi!


De laatste kilometers gingen langs de haven in Scheveningen met verlichte boten en een verlichte octopus (die ook nog eens werd verlicht door vuur). Bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kon je gratis soep meenemen om thuis te proberen (soep met paprika, pastinaak en chilipeper). Ben erg benieuwd hoe die smaakt maar klinkt in ieder geval lekker. 



De laatste kilometers van de wandeling gingen over de boulevard en door Oud-Scheveningen. Ook daar was veel moois te zien en te horen. Straten waren verlicht in kerstsfeer en met chocolademelk in de hand kon worden geluisterd naar live gezongen kerstliederen. Erg sfeervol! Evenals de grote aantallen verlichte regenwormen van Violet Roest (https://www.expressie.nl/). 




De finish was weer bij de Pier waar we een leuke pin kregen als herinnering.
Tijdens deze light walk heb ik me verschillende keren verwonderd en vooral veel genoten. Een aanrader om Scheveningen op een andere manier te ontdekken en te beleven. 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Trage tocht De Pan

Soest - Natuurpad Korte Duinen

Landgoed Beerschoten, Houdringe en het Panbos